Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Elkezdik a többiek is

2008.07.09. 00:42
0 hozzászólás

A bajnok Rapid grazi veresége után a többi csapat is nekiindul a 2008/09-es szezonnak. A szintén az elsőségért induló Salzburgnak és az Austriának is győznie kell hazai pályán.

Red Bull Salzburg-Mattersburg
Az ezüstérmes az ötödik ellen, egyértelműen a hazaiak az esélyesek. A Red Bull azonban edzője, Co Adriaanse szerint csak ötvenszázalékos állapotban van. Azonban a salzburgiak vásároltak be megint a legjobban és a Bundesliga idegenlégiósainak majdnem a harmadát foglalkoztatják. A Red Bull egyértelműen a fő esélyes, Adriaanse kivételével minden élvonalbeli edző Bodnárékat várja az élre. A hazaiak magyarja nem valószínű, hogy kezd, a Mattersburgban viszont Csizmadia és Kovrig is az elejétől pályára léphet. Az átalakított burgenlandi csapat jó esetben a dobogóra érhet, edzője, Franz Lederer szerint szerdán nincs semmi veszítenivalójuk, ezért akár pontot is szerezhetnek.
Salzburg/Wals-Siezenheim, 19:30 óra, Sportklub

Austria Wien-Austria Kärnten
A nyáron erősödő Austria elveszítette főszponzorát, néhány játékosát, mégis bizakodnak a bécsiek. A Rapid és a Red Bull mellett az aranyra csak harmadik esélyesként számon tartott liláknak nyerniük kell otthon és így is nyilatkoztak a meccs előtt. A várhatóan kezdő Sáfár Szabolcs egyelőre bizonytalan a Bundesliga új látványosságának, a kínai Szun Hsziangnak a játéka, elsősorban a papírmunka miatt. A Kärnten edzője, Frenkie Schinkels is a hazaiakat tartja esélyesnek, csapatában Pusztai Olivér nem lép pályára.
Bécs, Franz Horr Stadion, 19:30

Ried-Altach
A kiesőjelöltek meccsének fő érdekessége, hogy a hazaiak edző nélkül kezdik a bajnokságot. Georg Zellhofer két hónap munka után, a múlt héten mondott fel, mert nem értett egyet az átigazolási politikával. Az Altachnál még várni kell a csúcsigazolás Zé Elias bemutatkozására. A volt válogatott brazil már visszavonult a tavasszal és most erőnléti problémái miatt egyelőre még készül első mecsére.
Ried, Fill Metallbau Stadion, 19:30

Kapfenberg-Linzer ASK
Az osztrák foci aktuális csodacsapata, a Kapfenberg szinte harmadosztályú kerettel vág neki a bajnokságnak. A stájer klubnál azt mondják, nekik nincsenek sztárjaik, csak az egységük, csupán ebben bízhatnak. A linzieknél van sztár, a 39 évesen is nagyszerű Ivica Vastic, aki azt ígérte, olyan támadóan fognak játszani, mint az Eb-n a spanyolok. A tavalyi hatodik egy helyet szeretne javítani a táblázaton.
Kapfenberg, Franz Fekete Stadion, 19:30

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek