Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Petárda sebesítette meg a Rapid kapusát

2008.08.25. 14:56
1 hozzászólás

A 286. bécsi rangadót lejátszották, de ez kizárólag Thomas Steiner játékvezetőnek köszönhető. Annak ellenére tovább engedte a Rapid-Austria bajnokit, hogy a vendégszurkolók petárdája az ötödik percben megsebesítette a hazaiak kapusát, Georg Kochot. A meccset egyébként a hazaiak nyerték 3-0-ra.

Botrányosra sikerült az osztrák Bundesliga hetedik fordulójának utolsó meccse, a bécsi Fradi-Újpest, vagyis a Rapid Wien és az Austria találkozója. A találkozót telt ház, 18 ezer néző előtt a hazaiak nyerték, Boskovic kettő, illetve a kapitány Steffen Hofmann góljával. Azonban a meccs egyáltalán nem a játék miatt lesz emlékezetes és nem is attól, hogy ezzel, némi meglepetésre, az élre állt a Rapid a bajnokságban.

A hírekbe elsősorban azzal került be a mérkőzés, hogy az első hazai gól után egy vendégszurkoló petárdát dobott a pályára, ami a becsapódástól néhány méterre álló Rapid-kapust, Georg Kochot megsebesítette. A 36 éves német fülének lett komoly baja, a hallászavara alakult ki, gondjai lettek az egyensúlyával, sőt a vérkeringése is felborult. Egyértelmű volt, hogy a lövedék a közvetlenül a kapu mögött húzódó vendégszektorból szállt a pályára.

A meccs hat percig állt, majd Thomas Steiner játékvezető úgy döntött, tovább folytatódhat a játék. A szinte megmagyarázhatatlan döntést azután hozta meg, hogy konzultált a hazaiak csapatkapitányával, Steffen Hofmannal. A szabályok szerint ugyanis erről a sérült játékos együttesének a kapitányát kell megkérdezni. Steiner egyébként nem látta az esetet és utána azt mondta, számára fel sem merült, hogy ne folytassák a játékot.

Helyette beállt Raimund Hedl, az első félidőben azonban nem lett jobb a helyzet, ugyanis tovább záporoztak a petárdák. A 34 éves játékos azt mondta, annyit tudott összeszedni a tizenhatoson, hogy trafikot nyithatna velük. Gyakorlatilag az a meglepő, hogy nem sérült meg ő is.

A meccs után mindenki elítélte az Austria-szurkoló tettét, a vendégcsapat vezetői is stadionba nem illőnek nevezték a cselekedetet. A lila klub honlapján pedig hütteldorfi (a Rapid-stadion kerülete) szégyennek nevezték a történteket. A klubmenedzser Markus Kraetschmer szerint érthetetlen, ami történt, mert nem az ókori Mezopotámiában élnek. Bármit is jelentsen ez.

Az elkövetőt a felvételek alapján rövid időn belül kiemelték a tömegből. A rendőrség őrizetbe vette és még hároméves börtönbüntetést is kaphat, mert Koch sérülése miatt súlyos testi sértéssel gyanúsítják.

A német kapus annyit mondott az esetről sok rangadón játszott már, de ilyen támadásban még nem volt része. Egyelőre annyi tűnik biztosnak, hogy két hetet kihagy, az orvosok azonban még nem zárták ki, hogy a halláskárosodása végleges marad.

Koch esete azért is különleges, mert a szezonkezdet előtt nem sokkal érkezett a Rapidhoz, miután az addigi alapember Helge Payer szintén szokatlan módon dőlt ki. A válogatott futballista gyomrában keletkezett trombózis.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek