Gál
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Hihetetlen győzelmet arattak az osztrákok

2008.09.06. 22:51
9 hozzászólás

Az Európa-bajnokságon a lelkes kívülálló szerepét betöltő osztrák válogatott első vb-selejtezőjén 3-1-re megverte a két éve világbajnoki döntős Franciaországot.

Egy barátságos meccsel (2-2 a lazsáló olaszok ellen) a háta mögött készült első tétmérkőzésére az osztrákok új kapitánya, Karel Brückner. Már a hetedik percben meglepődhetett, amikor az Eb-n csalódást keltő csapatkapitánya, Andreas Ivanschitz beadására nem a társ, Marc Janko, hanem a védő Mexés ért oda, aki a saját kapujába fejelt.

A szünet előtt szintén Ivanschitz készített elő, akkor a középpályás Rene Aufhauser érkezett, öt méterről kotort a kapuba, így a 41. percben már 2-0-ra vezetett a világranglistán még az első százba is alig beférő házigazda. (Az alábbi videó - az első félidő összefoglalója - nem a legbiztosabb minőségű.)

A folytatásban előbb az egyedül hagyott Govou szépített (2-1 a 61. percben), majd Mexés tette fel a koronát teljesítményére. Most nem fejelt a kapuba Janko előtt, hanem lerántotta a csatárt. A tizenegyeshez Ivanschitz érkezett a 72. percben és magabiztosan értékesítette.

A végére nem maradt sok izgalom, az osztrákok nem álltak vissza, egy percig sem forgott veszélyben a győzelmük.

Ausztria beigazolta az Eb alatt a játékáért lelkesedőket, míg a franciáknál az derült ki, hogy bizony tényleg ki kellett volna rúgni a súlytalan szövetségi kapitányt, Raymond Domenech-t. Az osztrákok szerdán Litvániában folytatják a sorozatot.

Ausztria-Franciaország 3-1 (2-0)
Bécs, Práter, 47 ezer néző, vezette: Larsen (dán)
Gól: Janko (7.), Aufhauser (41.), Ivanschitz (72. 11-esből), illetve Govou (61.)
A 7. csoport többi meccsén: Románia-Litvánia 0-3, Szerbia-Feröer-szigetek 2-0