Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Abbahagyhatja a petárdával megsebesített kapus

2008.09.09. 13:30
11 hozzászólás

A reméltnél nehezebben gyógyul az augusztus végi, Rapid-Austria rangadón a vendégszektorból petárdával megsebesített Georg Koch. A Rapid nyáron igazolt 36 éves kapusa továbbra is egyensúlyi problémákkal küzd, a füle zúg, így egyelőre biztosan nem térhet vissza. Eközben a botrányért megbüntették mindkét csapatot.

Az osztrák futballszövetség (ÖFB) tízezer euróra büntette az Austria Wient, mert szurkolója sebesítette meg augusztus 24-én Georg Kochot. Ez a kiszabható legnagyobb büntetés, azonban a hazaiak sem úszták meg sokkal jobban. A Rapidnak rendezői hiányosságok – illetve a hazai szurkolók petárdázása – miatt hétezer eurót kell fizetnie.

Ettől azonban még nem gyógyul gyorsabban a német kapus. Sőt, a hétfői vizsgálatokon kiderült, az eredetileg remélt két hétnél biztosan hosszabb ideig tart majd a felépülése. A Rapidba a lebetegedett Helge Payer – neki májusban vérzett be a gyomra, novemberig biztosan nem lép pályára – pótlására hozott Koch egyelőre bizonytalan ideig nem edzhet.

A futballistának továbbra is egyensúlyzavarai vannak és folyamatosan zúg a füle, még a talpra állás is nehézségeket okoz neki. Koch szerződése az év végéig szól a Rapidnál és most már pályafutása befejezésén gondolkodik. A német korábban a Fortuna Düsseldorfban, a Bielefeldben, Kaiserslauternben, a Cottbusban és a Duisburgban, illetve a Dinamo Zagrebben védett.