Mátyás
-6 °C
1 °C

Lewis is, Rahman is fenyegetőzik

MTI
2001.09.04. 14:04
A britek nehézsúlyú profi ökölvívója, a trónjától megfosztott Lennox Lewis "együtéses jelenségnek" titulálta legyőzőjét, az amerikai Hasim Rahmant.
- Johannesburgi mérkőzésünkön semmi extrát nem nyújtott. Az volt a szerencséje, hogy egy másodpercig nem összpontosítottam, és beleléptem az ütésébe. Nem hiszem, hogy ilyen hibát még egyszer elkövetek - mondta Lewis, akit ellenfele óriási meglepetésre áprilisban az ötödik menetben kiütött, s így megszerezte a Boksz Világtanács (WBC) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) világbajnoki címét.
Rahman sem késett sokáig a válasszal:
- Lennox csak azt felejti el, hogy 12 meneten át nem lehet hibátlanul küzdeni. A visszavágón megint kihagy majd egy pillanatra, és akkor jön az én öklöm.

Nem mondható, hogy a két sztár felkészülése a november 17-i Las Vegas-i csatára a kulisszák mögött zajlana. Rahman és Lewis csütörtökön egy élő tv-műsorban összeverekedett. A csetepatét az amerikai bokszoló egy korábbi nyilatkozata váltotta ki, melyben homoszexuálisnak titulálta riválisát. A 36 éves "sértett" az adásban kezdte el bizonygatni az ellenkezőjét. Rahman számára az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy Lewis kijelentette: "Szívesen elviszem egy körre a húgodat is".

A világbajnok erre az asztalon keresztül a földhöz vágta a britet, és csak a jelenlevők lélekjelenlétének köszönhetően nem történt komolyabb sérülés. A két nappal későbbi közös sajtótájékoztatójuk is kis híján botrányba fulladt, de akkor a rendfenntartók időben közbeléptek, így pofon nem csattant.