Rátgéber szerint tragédia Zsolnay visszavonulása

MTI
2001.10.02. 18:32
Rátgéber László, a MiZo-Pécsi VSK és a válogatott szakvezetője tragédiaként értékelte játékosa, Zsolnay Gyöngyi kényszerű visszavonulását.
"Az egész magyar kosárlabdának hiányozni fog, rengeteg kiaknázatlan lehetőség maradt benne. Amikor két idény után visszatért Pécsre, már 8 hónapja nem játszott Diósgyőrben, így a pihenésnek köszönhetően a sérült térde - védőfelszereléssel - bírta még másfél évig. Ezután következett az itthoni, majd az amerikai műtét. Tisztázni kell a felelősség kérdését, hogy a jövőben ne ismétlődhessen meg ez a szomorú eset - mondta a szakember.

Zsolnay Gyöngyi kedd délután jelentette be hivatalosan, hogy sorozatos sérülései miatt 27 esztendősen vissza kell vonulnia. Az eset kapcsán férje, Vujity Tvrtko, a tv2 riportere a Nap-kelte adásában felkérte a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségét: vizsgálják ki, milyen folyamatok vezettek ahhoz, hogy egy válogatott kosárlabdázó ilyen fiatalon kényszerüljön befejezni pályafutását. Ugyanakkor felszólította a játékos egyik korábbi edzőjét, hogy nagy nyilvánosság előtt kérjen tőle bocsánatot mindazokért a megalázásokért, fájdalmakért, amelyeket ellene elkövetett, neki okozott.