Elküldték Edmundot szándékos tizenegyes-hibázásért

MTI
2001.10.05. 20:53
A brazil élvonalbeli Cruzeiro labdarúgócsapatának vezetősége azonnali hatállyal felbontotta az egykori válogatott támadó, Edmundo szerződését. A futballistának az a bűne, hogy büntetőt hibázott egykori klubja, a Vasco da Gama elleni bajnoki mérkőzésen.
"Edmundónak pszichikai gondjai vannak, a tizenegyest szándékosan hagyta ki, ezért nem maradhat tovább nálunk. Mivel nem tett meg mindent a csapat győzelméért, szerződésszegést követett el, ezért végkielégítést sem kap - mondta Zeze Perrella, a Cruzeiro elnöke.
"Nem vagyok szomorú, így legalább nagyobb az esélyem, hogy visszatérhetek a legjobb brazil csapathoz, a Vascóhoz" - jelentette ki Edmundo.
A 28 éves csatár a mérkőzés előtt úgy nyilatkozott, hogy nagyon rosszul érezné magát, ha gólt szerezne kedvenc klubja ellen. A büntetőt középre, a kapus kezébe gurította. A mérkőzést a Cruzeiro 3-0-ra vesztette el, a Vasco szurkolói a 11-es után sokáig ünnepelték a támadót. Edmundo 1997-ben a Vasco da Gamával bajnokságot nyert és elhódította a gólkirályi címet is.