József, Bánk
-6 °C
0 °C

Kahn kritizálja csapattársait

MTI
2001.10.08. 14:43
Oliver Kahn, a német labdarúgó-válogatott kapusa élesen kritizálta csapattársait és Rudi Völler szövetségi kapitányt, miután a Finnország elleni (0-0) világbajnoki-selejtezőn nem tudták egyenes ágon kiharcolni a továbbjutást.
- Néhány játékos egyszerűen nem fogta fel, hogy mi a mérkőzés tétje - nyilatkozott a Bild című lapnak a Bayern München klasszisa. - Nem tudják mekkora lehetőséget szalasztottunk el. Számomra az volt a legmegdöbbentőbb, hogy a lefújás után az öltözőben többen úgy viselkedtek, mintha nem történt volna semmi. Egyszerűen és gyorsan napirendre tértek a történtek felett.
Kahn szerint Völler nagyot hibázott, amikor az összecsapás előtt elrendelte, hogy ne írják ki az eredményjelzőre az Anglia-Görögország mérkőzés állását.
- Számomra felfoghatatlan, hogy miért kellett titokban tartani a másik meccs eredményét, hiszen óriási motivációt jelentett volna, ha tudjuk, hogy az angolok vesztésre állnak. Ez az ötlet egy vicc.
Anglia veresége esetén Németországnak elég lett volna a döntetlen a csoportelsőség megszerzéséhez, de mivel a szigetországiak David Beckham 93. percben elért találatával kiegyenlítettek, így rosszabb gólkülönbségük miatt a második helyre szorultak.
A november 10-én és 14-én sorra kerülő pótselejtezőn a németek ellenfele Ukrajna lesz.