Felbontják Roy Jones szerződését, ha nem áll ki Michalczewski ellen

MTI
2001.10.09. 15:10
Felbontják Roy Jonesnak a WBC, WBA és IBF félnehézsúlyú ökölvívó világbajnokának az HBO televíziós társasággal kötött, mérkőzésenként 4 millió dollárt hozó szerződését, ha nem áll ki a WBO legjobbja, a Universum Box Promotion klasszisa, Dariusz Michalczewski ellen.
Az amerikai ökölvívó kedden úgy nyilatkozott, hogy nem kíván Németországban megküzdeni a lengyel származású, de német színekben versenyző ökölvívóval.
"Számomra nem jelent kihívást egy közepes képességű bokszolót, távol az otthonomtól megverni. Ha meg akar küzdeni velem, jöjjön el az Egyesült Államokba, itt bármikor kiállok ellene. Szó sincs arról, hogy elbújnék előle. Állandóan csak szövegel, így leplezi a félelmét. Tizenkét éve vagyok világbajnok, nekem semmit nem kell bizonyítanom - mondta Jones." Erdei Zsolt és Kovács István klubtársa viszont mindenképpen szeretne megmérkőzni amerikai vetélytársával.
"Jones csak szóljon, hogy mikor és hol lesz a meccs, máris indulok - hangsúlyozta Michalczewski. - Jól megverem, utána nem lesz ekkora a szája. Sajnos azonban többször bebizonyosodott, hogy megbízhatatlan, ezért nem érdemes komolyan foglalkozni vele".
Jones 46 profi összecsapásából 45-öt megnyert, egy vereséget szenvedett, Michalczewski mind a 44 találkozóján (37-szer K.O.-val) győzött.