Nyereséges volt a tavalyi labdarúgó-Eb

MTI
2001.10.12. 20:48
Jeu Sprenger, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kincstárnoka pénteken az UEFA prágai kongresszusán bejelentette: a tavalyi belga-holland közös rendezésű Eb az előzetesen tervezett 60 helyett 79 millió svájci frank nyereséggel zárult.
- Ez tagszövetségeinknek nagyon jó hír, lehetőségünk nyílik ugyanis arra, hogy a korábbi ígéretünket megváltoztatva, több pénzzel támogassuk a működésüket.
Az UEFA a 2004-es portugáliai kontinensvetélkedőig esztendőnként 300 ezer frank folyósítását tervezte, az új helyzetben azonban idén 325, jövőre 350, 2003-ban 375 ezret utal át a szövetségek számlájára.
- Az összeg még magasabb lehetne, ha az UEFA marketingcége, az ISL nem jutott volna csődbe. Ez a sajnálatos esemény 22 millió frank veszteséget jelentett az UEFÁ-nak.
Gerhard Aigner, az UEFA főigazgatója szerint a Bajnokok Ligájára nem kötöttek külön biztosítást, ezért nem fordulhat elő, hogy esetleg felbontják a szerződést, mint a jövő évi vb esetében megtörténhet.
- A BL-ben a klubok kötik a biztosításokat, az UEFA kiírja és felügyeli a sorozatot. Természetesen közvetetten mi is érintettek vagyunk a témában, ha ugyanis emelkednek a biztosítási díjak, akkor az egyesületek még több pénzt szeretnének kapni a részvételért. Ha így lesz, megtaláljuk a megoldást.
A FIFA pénteken jelentette be, hogy az Egyesült Államokat ért szeptember 11-i terrortámadás miatt a 2002-es koreai-japán világbajnokságot biztosító Axa Colonia újra kívánja tárgyalni a megállapodás egyes részleteit. Joseph Blatter, a FIFA elnöke meg van róla győződve arról, hogy a cég magasabb összeget akar kérni a biztosításért.