Büntetések a Schalkénél

MTI
2001.10.15. 20:12
Viharos csapatgyűlést tartott hétfőn a Schalke 04 a Real Mallorca elleni keddi labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzés helyszínén, Spanyolországban. Ezután Emile Mpenzát, a 23 éves belga válogatott csatárt fegyelmi okokból visszaküldték Németországba.
- Senkinek sem kötelező nálunk játszani. Aki akar, már most kereshet magának másik klubot - mondta Rudi Assauer menedzser. - Elegem van abból, hogy nekem kell szégyenkeznem és magyarázkodnom a futballisták értékelhetetlen teljesítménye miatt. A szerződésükben benne van, hogy mindent alá kell rendelniük a csapat érdekeinek, erről azonban sokan megfeledkeznek. Háborút csak igazi férfiakkal lehet nyerni, nálunk azonban sok a kényeskedő úri gyerek.
Mpenzát azért büntették meg, mert begyulladt combizmát nem kezeltette előírásszerűen. A menedzser szerint a keretből a kapus Oliver Reck, illetve Andreas Möller, Ebbe Sand és Thomas Waldoch kivételével a többiek túlságosan elkényelmesedtek. A Schalke a Bajnokok Ligájában mindhárom csoportmeccsét elvesztette, és a Bundesligában szombaton 3-0-ás vereséget szenvedett a VfB Stuttgart vendégeként.