Hamburgi prostik kontra cottbusi focisták

MTI
2001.10.16. 13:08
Ha a cottbusi labdarúgók olyan erőállapotban lennének, mint a hamburgi utcalányok, akkor ők állnának a Bundesliga élén - mondta Kalle Schwensen, az északnémet kikötőváros hírhedt St. Pauli-negyedének ismert alakja.
Az éjszakai élet "dolgozóinak" körében óriási felháborodást váltott ki Eduard Geyer vezetőedző múltheti nyilatkozata. A cottbusi együttes - itt játszik Mátyus János, Sebők Vilmos, Miriuta Vasile és Vincze Ottó - szombaton hazai pályán 3-2-re kikapott a Bayer Leverkusentől, s a lefújás után a szakember a német futball jelenlegi helyzetét ostorozva dühösen kifakadt: "Az utánpótláskorú játékosok erőállapota olyan, mint St. Pauli prostituáltjaié. Cigiznek, sokat isznak, s alszanak."
Az örömlányok a Bild című napilapban válaszoltak, mondván, hogy Geyer nemcsak megsértette őket, de alá is becsülte "munkájuk" nehézségét.
- Ide kellene küldenie a játékosokat, hogy lássák, milyen keményen dolgozunk. Megtanulnának egy-két dolgot. Időnként előfordul, hogy két héten át, napi 12-14 órán keresztül végzem a munkám - állította egy 21 éves utcalány.
Vanessa még hozzátette: nem iszik alkoholt, sok gyümölcsöt eszik, s remek kondícióját az erősítőteremben töltött óráknak köszönheti. Szombaton az Energie Cottbus éppen az FC St. Pauli vendége lesz a Bundesliga 10. fordulójában.