Pires provokálta Dugarry sérülésének okozóját?

MTI
2001.11.12. 19:16
Kevin Muscat, az ausztrál labdarúgó-válogatott játékosa, aki a franciák elleni, melbourne-i "barátságos" találkozón (1-1) Christophe Dugarrynak komoly sérülést okozott, azt állítja, hogy az esetet megelőzően Robert Pires leköpte őt.

Frank Farina, a hazaiak szövetségi kapitánya úgy véli, hogy - noha ez nem menti tettét - a Wolverhampton védőjét Pires meggondolatlan cselekedete dühítette fel. Ezt követően már nem tudott megfelelően összpontosítani, s előbb a köpködő játékos ellen szabálytalankodott, majd az 56. percben csatártársát, Dugarryt is felrúgta. Utóbbi estében térdsérülést szenvedett, aminek következtében - az első vizsgálatok szerint - legalább három hónapot ki kell hagynia.

Roger Lemerre, a franciák szakvezetője brutálisnak nevezte Muscat "szerelését", s egyúttal kijelentette: a labdarúgás nem teke. A hazai szakvezető ugyanakkor Pires felelősségét emlegette, amikor úgy fogalmazott: világbajnokként példát kellene mutatnia.

A mérkőzés szükségességét több, a francia sztároknak "munkát" adó európai elitklub megkérdőjelezte, s a történtek után sokan jogosnak is vélhetik a túrával kapcsolatban előzetesen megfogalmazott fenntartásaikat. Dugarry egyesületének, a Girondins Bordeaux-nak a vezetői viszont továbbra sem vitatják Lemerre kapitány döntésének helyességét. Ők azt mondják, hogy támadójuk bármilyen más mérkőzésen megsérülhetett volna.