Puskás Ferenc és Papp László Budapest díszpolgárai lesznek

MTI
2001.11.16. 19:42
Puskás Ferencet, a hajdani világhírű futballistát és Papp Lászlót, a huszadik század közepének háromszoros olimpiai bajnok ökölvívóját szombaton Budapest díszpolgárává avatják.
A Fővárosi Közgyűlés szeptember 27-i zárt ülésén döntött a két legenda elismeréséről, társaságukban még Jancsó Miklós filmrendező, Illés György operatőr és Kurtág György zeneszerző lesz az ünnepeltje a szombaton 11 órakor az Újvárosháza dísztermében sorra kerülő eseménynek.
Az MTI értesülése szerint Papp László betegsége miatt biztosan nem lehet személyesen jelen a ceremónián, őt felesége és fia képviseli majd.
Puskás Ferenc felesége még nem tudott végleges választ adni az érdeklődésre, mert - mint mondta - sok függ az időjárástól, s az orvosok szombat délelőtti véleményétől. Puskás is régen betegeskedik, nagyon érzékenyen reagál a frontokra, de családtagjai bíznak abban, hogy ott lehet a díszpolgárrá avatásán. A Fővárosi Közgyűlés szeptember 27-i zárt ülésén döntött a két legenda elismeréséről, társaságukban még Jancsó Miklós filmrendező, Illés György operatőr és Kurtág György zeneszerző lesz az ünnepeltje a szombaton 11 órakor az Újvárosháza dísztermében sorra kerülő eseménynek. Az MTI értesülése szerint Papp László betegsége miatt biztosan nem lehet személyesen jelen a ceremónián, őt felesége és fia képviseli majd. Puskás Ferenc felesége még nem tudott végleges választ adni az érdeklődésre, mert - mint mondta - sok függ az időjárástól, s az orvosok szombat délelőtti véleményétől. Puskás is régen betegeskedik, nagyon érzékenyen reagál a frontokra, de családtagjai bíznak abban, hogy ott lehet a díszpolgárrá avatásán.