Valér
4 °C
8 °C

Nem javul a Prost csapat anyagi helyzete

MTI
2001.12.07. 11:39
Egyelőre semmilyen javulás nem történt a komoly pénzügyi nehézségekkel küszködő Forma-1-es Prost csapat helyzetében, így egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy a francia istálló autói nem lesznek ott a jövőévi vb rajtjánál. Az AFP jogászi körökből származó információra hivatkozva arról írt, hogy csütörtökön lejárt az a határidő, ameddig Alain Prostnak komoly támogatót kellett volna találnia. Szakértők szerint ugyanakkor egyelőre semmilyen megállapodás nincs kilátásban.
A 30 millió dolláros adósságot felhalmozó csapatot ugyan - a versailles-i bíróság november 22-i döntése értelmében - fél évig nem zaklathatják a hitelezők, ahhoz azonban, hogy a Prost-autók részt vehessenek a március 3-án kezdődő világbajnoki sorozatban, már jóval előbb rendeződnie kell a helyzetnek. Amennyiben nagyon rövid időn belül sikerül szponzort találni, még van esély a szereplésre, ellenkező esetben viszont - a hat hónap leteltével - megkezdődik a felszámolás.
A pilótaként négyszeres világbajnok Prost a novemberi határozat kihirdetése után jelezte: mindent elkövet csapata életbentartásáért.