Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Megvakulhatott volna Michalczewski ellenfele

MTI
2001.12.18. 13:37
Peter Beckendorf német ringorvos szerint Richard Hall megvakulhatott volna a jobb szemére, ha nem szakítják félbe a Dariusz Michalczewski elleni szombati félnehézsúlyú profiboksz világbajnoki címmérkőzését.

"Kollégám, Thomas Dolla nagyon jól döntött, hiába háborodtak fel a nézők. Hall is tiltakozott, ami az ő szempontjából teljesen érthető, de nekünk a sportolók egészségét kell szem előtt tartani"- mondta az orvos.

Beckendorf úgy véli, hogy a jamaicai bokszoló a jobb szemével valószínűleg már alig látott. "A további ütésektől a szem hajszálerei felrepedtek volna és a belső vérzések szélsőséges esetben vaksághoz is vezethetnek. Az ökölvívók ezt a veszélyt nem tudják felmérni, örüljünk neki, hogy Hall nem szenvedett maradandó károsodásokat. Én már a tizedik menet után beszüntettem volna az összecsapást."

A jamaicai ökölvívót a tizenegyedik menet végén szemsérülése miatt leléptették. Michalczewski - aki a hamburgi Universum Box Promotionnál Kovács István és Erdei Zsolt csapattársa - 45. profi meccsét is megnyerte és huszadszor védte meg a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoki címét.

"Becsaptak, elvették tőlem a győzelmet. Mindkét szememmel tökéletesen láttam, a 12. menetben kiütöttem volna Michalczewskit, aki már lépni is alig tudott" - dühöngött a mérkőzés után Hall.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft