Aliz
6 °C
14 °C

Zanardi már a visszatérésre gondol

MTI
2002.01.02. 11:42
Alex Zanardi, akinek a Lausitzringen történt ütközés következtében mindkét lábát amputálni kellett, bejelentette: vissza kíván térni az autóversenyzéshez.
- Legszívesebben újra a csúcskategóriában indulnék, de nem tudom, hogy ez megoldható-e. Mindenesetre nem hagyom, hogy a fogyatékosságom bármiben is megakadályozzon - mondta a 35 éves olasz pilóta.
Zanardi a CART-sorozat szeptember 15-i, németországi viadalán a boxutcából kihajtva ütközött a közel 320 km/órás sebességgel száguldó kanadai Alex Taglianival, aki csak kisebb sérüléseket szenvedett.
A korábban a Forma-1-ben is szerepelt olasz versenyzőn - aki néhány hete ismét volán mögé ült - 14 műtétet hajtottak végre, s októberben hagyhatta el a kórházat. Jelenleg Bolognában zajlik a rehabilitációs kezelése, melynek során protézissel helyettesítették a hiányzó végtagokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?