Jenő
-2 °C
6 °C

Rocchigiani egy évig rács mögé kerül

MTI
2002.01.03. 12:11
Testi sértés, hatóság elleni erőszak és az őrizetbe vétel megtagadása miatt egy évre börtönbe kell vonulnia Graciano Rocchigiani volt félnehézsúlyú ökölvívó világbajnoknak, akit két hete tartóztattak le Berlinben.
A 37 éves német bokszoló fellebbezését a bíróság elutasította, így az ítélet jogerőre emelkedett. "Rocky" december 18-án megvert néhány - őt igazoltatni szándékozó - rendőrt, egyiküknek betörte az orrát.
Rocchigianinak nem ez volt az első vétsége. 1997-ben nyolchónapos felfüggesztett börtönbüntetést kapott, mert előbb útszéli stílusban pocskondiázott, majd ütlegelt egy rendőrt. Két évvel később jogosítvány nélkül vezetett, ennek négyhónapos felfüggesztett börtön volt a "jutalma". Tavaly bevonták a jogosítványát, mert ittasan árokba hajtott. Az eset után 12 800 eurós bírság megfizetésére kötelezték.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?