Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mégsem változnak az ökölvívó súlycsoportok

MTI
2002.01.07. 16:12
A heves tiltakozások hatására a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség (AIBA) úgy határozott, hogy visszavonja azt a korábbi döntését, amely szerint január 1-jétől 12 helyett 11 súlycsoportban folynak majd a küzdelmek, s a nehézsúly felső határa 95 kg lesz.

Anwar Chowdhry, az AIBA elnöke ugyanakkor bejelentette, hogy a novemberi, Kairóban sorra kerülő kongresszusig új megoldást kell találni, mivel a 2004-es athéni olimpián csak 286 bokszoló léphet ringbe. Ezért volt szükség az új súlycsoportok meghatározására.

A tiltakozást elsősorban az váltotta ki, hogy eltörölték a 91 kg-os kategóriát, a legnagyobb súlycsoport 95 kg-os korlátozásával pedig előnybe kerültek volna a könnyebb ázsiai ökölvívók.

"Abszurd, hogy egy bokszoló azért nem indulhat az ötkarikás játékokon, mert nehezebb 95 kilónál - mondta Paul Forschbach, a német szövetség elnöke. - Mi továbbra is azt javasoljuk, hogy a nehézsúlynak ne legyen felső határa."