Erik, Alexandra
EUR 386,15 Ft
USD 365,69 Ft
11 °C
23 °C

Mégsem változnak az ökölvívó súlycsoportok

MTI
2002.01.07. 16:12
A heves tiltakozások hatására a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség (AIBA) úgy határozott, hogy visszavonja azt a korábbi döntését, amely szerint január 1-jétől 12 helyett 11 súlycsoportban folynak majd a küzdelmek, s a nehézsúly felső határa 95 kg lesz.

Anwar Chowdhry, az AIBA elnöke ugyanakkor bejelentette, hogy a novemberi, Kairóban sorra kerülő kongresszusig új megoldást kell találni, mivel a 2004-es athéni olimpián csak 286 bokszoló léphet ringbe. Ezért volt szükség az új súlycsoportok meghatározására.

A tiltakozást elsősorban az váltotta ki, hogy eltörölték a 91 kg-os kategóriát, a legnagyobb súlycsoport 95 kg-os korlátozásával pedig előnybe kerültek volna a könnyebb ázsiai ökölvívók.

"Abszurd, hogy egy bokszoló azért nem indulhat az ötkarikás játékokon, mert nehezebb 95 kilónál - mondta Paul Forschbach, a német szövetség elnöke. - Mi továbbra is azt javasoljuk, hogy a nehézsúlynak ne legyen felső határa."

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét