Jenő
-3 °C
6 °C

40 millió dolláros támogatást kaphat a Prost-csapat

MTI
2002.01.07. 20:54

Egy francia befektetői csoport állítólag kész 40 millió dollárral támogatni a Forma-1-es Prost csapatot. Ha ez valóban így lenne, a súlyos anyagi gondokkal küszködő istálló autói ott lehetnének Melbourne-ben, az idei sorozat március 3-ai rajtján.

Egy a csapathoz közelálló forrás szerint a kapcsolatfelvétel már megtörtént, a további tárgyalásokra pedig a hét folyamán kerül sor.

A tervezett megállapodás értelmében a csoport többségi tulajdonhoz jutna, s ennek következtében a négyszeres világbajnok Alain Prost a jövőben már nem csapatvezető, hanem csupán sportigazgató lenne. A továbbiakban a gyárosokból és üzletemberekből álló társaság biztosítaná a sikeres működés feltételeit.

Az istálló, amely közel 30 millió dolláros adósságot halmozott fel, január 14-ig kapott haladékot arra, hogy szponzorokat szerezzen, különben felszámolás vár rá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?