Jenő
-3 °C
6 °C

Új elnök a súlyemelő szövetség élén

MTI
2002.01.12. 15:48
A Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) közgyűlése szombaton Dolovai Tamást, az eddigi általános elnökhelyettest választotta meg első számú vezetőjének. A várakozásoknak megfelelően a vitáktól sem mentes tanácskozás legfőbb napirendi pontja az új vezető megválasztása volt.
A posztra öten nyújtották be pályázatukat, de a szavazás előtt az eddigi elnök, László Imre - aki 1992. óta látta el ezt a feladatot - visszalépett Dolovai javára, míg Szabolcsi Károly, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei szövetség vezetője kijelentette: nem kíván jelöltként részt venni a voksoláson. Kőszegi Zoltán, a Pest Megyei Szövetség elnöke is kandidált, de mivel a szombati összejövetelen nem jelent meg, a küldöttek semmisnek tekintették pályázatát.
Így a szavazáson végül ketten - Dolovai és Bobonka Gyula, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezet első embere - indultak harcba. Előbbi 31, utóbbi 11 voksot kapott, így szombattól hivatalosan Dolovai Tamás az MSSZ elnöke.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?