Ödön
1 °C
11 °C

Sampras is továbbjutott Melbourne-ben

MTI
2002.01.19. 18:02
A 8. helyen kiemelt amerikai Pete Sampras 3 óra 50 perces mérkőzésen győzött a francia Nicolas Escudé (30.) ellen, s bejutott a legjobb 16 közé Melbourne-ben, az ausztrál nyílt tenszversenyen.

Az 53 perces első játszmában Escudé kétszer is elnyerhette volna ellenfele adogatását, majd a rövidített játékban is már 3-1-re vezetett. A 43 perces második szett végén Sampras többször rontott, s az 5:6-nál elveszítette szerváját.

A harmadik, 39 perces játszmában egy break döntött az amerikai javára, majd a negyedikben szintén lépéselőnyhöz jutott. Escudé nem adta fel, egyenlített, majd a rövidítést 4-6-ról megnyerte.

A francia feltámadása nem vetette vissza Samprast, a döntő játszmában negyedóra alatt 4:0-ra elhúzott. Ekkor újra Escudé következett, egymás után két játékot nyert, de a fordítás már nem sikerült. Az viszont nagy bravúr, hogy 2:5-nél 0-40-ről nyerte adogatását, vagyis három meccslabdát hárított.

Pete Sampras 33 védhetetlen adogatást küldött ellenfele térfelére, s összesen 93(!) nyerő ütése volt. Emellett 11 kettőshiba, s csak 31 önhiba rontja remek statisztikáját.

férfi egyes, 3. forduló:
Sampras (amerikai, 8.)-Escudé (francia, 30.) 7:6 (7-5), 5:7, 6:4, 6:7 (6-8), 6:3

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?