Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sampras kiesett Melbourne-ben

MTI
2002.01.21. 16:55
Valószínűleg a tavalyelőtti US Open-döntő óta nem játszott olyan jól Marat Szafin, mint az ausztrál nyílt bajnokság nyolcaddöntőjében: New Yorkban is, s ezúttal is Pete Samprast múlta felül.

Az orosz teniszező már a korábbi melbourne-i mérkőzéseken is nagyon jó formában volt, de valószínűleg még ő sem gondolt olyan remek kezdésre, mint amilyet a hétfői 40 perces első szettben produkált: ellenfele hibáit kihasználva 4:0-ra elhúzott, s előnyét simán meg is őrizte. Sampras a második játszmában sem találta a ritmust, klasszismegoldásait tőle szokatlan hibák követték, így nem volt meglepő, hogy újabb 39 perc elteltével már 2-0-ás hátrányba került.

A folytatás azonban hihetetlen izgalmakat hozott. Szafin 1:1-nél elvette riválisa adogatását, s ekkor úgy tűnt, hogy simán jut a legjobb nyolc közé. Az amerikai azonban nem adta fel, óriási akarattal küzdött, s 4:4-nél egyenlített. A 61 perces szett sorsát a rövidítés döntötte el, amelyben a vonalközeli labdák után mindig vitatkozó Szafin "csak" arra volt képes, hogy 3-6 után két játszmalabdát hárítson.

A negyedik szettben is remekelt a két klasszis, s a tie-breakben Sampras nagy lehetőséget szalasztott el. Elhúzott 3-0-ra, majd 4-2-nél egy könnyű röptét a hálóba ütött, így a magabiztos előny helyett esélyt adott Szafinnak a fordításra. És az orosz játékos élt is a lehetőséggel, 9-8-nál egy kiváló elütéssel megnyerte a 3 óra 33 perces nyolcaddöntőt.

férfi egyes, nyolcaddöntő:
Szafin (orosz, 9.)-Sampras (amerikai, 8.) 6:2, 6:4, 6:7 (5-7), 7:6 (10-8)

A negyeddöntő párosítása
Haas (német, 7.)-Rios (chilei) - mérlegük: 4-2 Rios javára
Szafin (orosz, 9.)-Ferreira (dél-afrikai) - mérlegük: 2-0 Szafin javára
Johansson (svéd, 16.)-Björkman (svéd)- mérlegük: 3-3
Novak (cseh, 26.)-Koubek (osztrák) - még nem találkoztak.