Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négy világcég verseng a budapesti olimpiáért

MTI
2002.01.21. 17:55
A világ négy legnagyobb tanácsadó vállalata, az Arthur Andersen, az Ernst and Young, a Price Waterhouse Coopers és a KPMG adott be pályázatot a 2012-es olimpia budapesti megrendezésére vonatkozó megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére.
Fürjes Balázs miniszteri biztos az MTI érdeklődésére azt mondta: mindegyik, ezen a területen is nagy tapasztalattal rendelkező cég magyar városrendezőkkel és tervezőkkel együtt képzeli el tevékenységét. A nyílt eljárásra vonatkozó ajánlati felhívást november 21-én tették közzé, a felbontásra hétfőn került sor, a győztest pedig február 5-én hirdetik ki.
- Akkor a megbízási díjat is nyilvánosságra hozzuk - jelentette ki Fürjes, aki egyúttal hozzátette: a négy vállalat sok energiát fordított pályázata elkészítésére, ami bizonyítja, hogy valamennyien fantáziát látnak az olimpiarendezésben, azaz az elképzelés szerintük is reális.
A megvalósíthatósági tanulmány elkészítőjét az ISM munkatársaiból álló testület jelöli ki, de a döntésben - személyesen vagy megbízottja révén - az Olimpiai Pályázat Előkészítő Bizottság négy társelnöke, Schmitt Pál MOB-elnök, Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere, Nébald Rudolf, a Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetségének elnöke és T. Mészáros András, a Pest megyei közgyűlés elnöke is részt vehet.