Árpád
-2 °C
3 °C

Bevonták a Davis Kupa győztes teniszező jogosítványát

MTI
2002.01.29. 12:02
Gyorshajtás miatt három hónapra bevonták Mark Philippoussis jogosítványát. Az ausztrál teniszező a megengedett 60 helyett 77 km/órás sebességgel haladt BMW-jével.

Az 1999-es US Open döntősének nem ez volt az első közlekedési kihágása, s az összegyűlt büntetőpontok miatt kellett megválnia vezetői engedélyétől.

A sztár azzal védekezett, hogy sok esetben nem is ő ült a volánnal, hanem rokonainak vagy barátainak adta kölcsön valamelyik autóját, s ők szabálytalankodtak. Philippoussis állítólag 20 sportkocsival rendelkezik. Edzője, Peter McNamara meg is tiltotta neki, hogy újabb autót vásároljon, amíg nem nyer meg egy Grand Slam-tornát.

"Be tudom bizonyítani, hogy olyan esetekben is én kaptam a büntetőpontokat, amikor külföldön tartózkodtam" - mondta az 1999-ben győztes Davis Kupa-csapat játékosa.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?