Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tyson Dél-Afrikában csap össze Lewis-szal?

MTI
2002.01.31. 12:37
A Dél-afrikai Köztársaság szívesen otthont adna a Lennox Lewis-Mike Tyson profi nehézsúlyú ökölvívó világbajnoki címmérkőzésnek. A 100 - egyes hírek szerint 150 - millió dollár összdíjazású találkozót Johannesburgban rendeznék meg. Az ajánlatot Lewis tavalyi, Hasim Rahman elleni vesztes összecsapásának szervezője, Rodney Berman tette.
- Mindenki tudja, hogy profiboksz-őrültek vagyunk. Nem egy nagy csatának adtunk már otthont - mondta, hozzátéve: pozitív visszajelzést kapott Lewis csapatától.
Az április 6-ra tervezett párharcot eredetileg Las Vegasban rendezték volna, de az esemény sajtótájékoztatóján kirobbant botrány után Nevada állam sportbizottsága megtagadta a versenyzői engedély kiadását Tyson számára. Az egykori világbajnok ugyanis sértő megjegyzéseket tett a WBC- és IBF-címvédő Lewisra, megütötte annak egyik testőrét, az ezután kitört tömegverekedésben pedig állítólag megharapta brit riválisa combját.