Aliz
6 °C
14 °C

Lewis nem akar minden áron Tysonnal bokszolni

MTI
2002.02.01. 19:55
Lennox Lewis csak akkor hajlandó megmérkőzni Mike Tysonnal, ha az amerikai bokszoló bebizonyítja, hogy képes a sportszerű küzdelemre.

"Tysonnak segítségre van szüksége. Addig nem léphetne ringbe, amíg nem tisztázza magában, mit is jelent a boksz" - mondta a WBC és az IBF nehézsúlyú brit világbajnoka.

Lewis kijelentette: most már egyáltalán nem akar április 6-án megmérkőzni Tysonnal, aki verekedést provokált a múlt heti sajtótájékoztatón és emiatt Nevada állam sportbírósága megtagadta tőle a versenyzői engedélyt.

"Tysonnak meg kell értenie, hogy az ökölvívás nem arról szól, hogy lefejeled vagy megharapod az ellenfeled, esetleg eltöröd a kezét. Ha betartod a szabályokat, akkor ez egy nagyon szép sport"- tette hozzá Lewis. A tervezett, 150 millió dollár összdíjazású csatára tehát vélhetően később kerül sor. A lehetséges helyszínek között van a dél-afrikai Johannesburg, de jelentkezett Amszterdam is, és Klaus-Peter Kohl német mérkőzésszervező (az Universum Box Promotion, Kovács István és Erdei Zsolt hamburgi klubjának tulajdonosa) szerint a 60 ezer néző befogadására alkalmas gelsenkircheni stadion is megfelelne a célnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?