Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Gerincműtét előtt áll az olimpiai bajnok úszó

MTI
2002.02.05. 12:53
Várhatóan még ezen a héten gerincműtéten esik át Michael Klim, az ausztrálok világklasszis úszója.

A 24 éves versenyző ezért nem indul el az április 3-7. közötti moszkvai rövidpályás világbajnokságon és a júliusi, manchesteri Nemzetközösségi Játékokon sem.

"A tavaly nyári fukuokai vb-n törött bokával versenyeztem, iszonyú fájdalmaim voltak, de a szakemberek azt tanácsolták, hogy a jövőm érdekében ne hagyjam ki ezt az eseményt Korábbról volt egy rosszul kezelt porcsérülésem is. A Nemzetközösségi Játékokat azért kell kihagynom, mert biztos, hogy nem épülök fel a márciusi válogatóig"- mondta Klim.

Klim bízik abban, hogy jövőre tökéletes állapotban lesz és a barcelonai világbajnokságon, majd a 2004-es athéni olimpián folytatja az éremgyüjtést.

A 100 méteres pillangóúszás világcsúcstartója Sydneyben két arany- és két ezüstérmet nyert. A tavalyi fukuokai vb-n a gyorsváltókkal végzett az élen, 1998-ban Perth-ben négyszer állhatott a világbajnoki dobogó legfelső fokára, kétszer lett második és egyszer harmadik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?