Botond, Mózes
EUR 389,40 Ft
USD 373,29 Ft
12 °C
29 °C

Gerincműtét előtt áll az olimpiai bajnok úszó

MTI
2002.02.05. 12:53
Várhatóan még ezen a héten gerincműtéten esik át Michael Klim, az ausztrálok világklasszis úszója.

A 24 éves versenyző ezért nem indul el az április 3-7. közötti moszkvai rövidpályás világbajnokságon és a júliusi, manchesteri Nemzetközösségi Játékokon sem.

"A tavaly nyári fukuokai vb-n törött bokával versenyeztem, iszonyú fájdalmaim voltak, de a szakemberek azt tanácsolták, hogy a jövőm érdekében ne hagyjam ki ezt az eseményt Korábbról volt egy rosszul kezelt porcsérülésem is. A Nemzetközösségi Játékokat azért kell kihagynom, mert biztos, hogy nem épülök fel a márciusi válogatóig"- mondta Klim.

Klim bízik abban, hogy jövőre tökéletes állapotban lesz és a barcelonai világbajnokságon, majd a 2004-es athéni olimpián folytatja az éremgyüjtést.

A 100 méteres pillangóúszás világcsúcstartója Sydneyben két arany- és két ezüstérmet nyert. A tavalyi fukuokai vb-n a gyorsváltókkal végzett az élen, 1998-ban Perth-ben négyszer állhatott a világbajnoki dobogó legfelső fokára, kétszer lett második és egyszer harmadik.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek