Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Takarékossági intézkedések a Forma-1-ben

MTI
2002.02.07. 20:18
A világgazdasági recesszió kedvezőtlen hatásainak csökkentése érdekében a Nemzetközi Automobil Szövetség 2003-tól takarékossági intézkedéseket kíván bevezetni a Forma-1-ben.

Max Mosley FIA-elnök szerint az lenne a kívánatos, ha a motorok az eddigi 350 km helyett akár 800 km-t is kibírnának, vagyis a kocsik egyetlen erőforrással teljesítenék a péntektől vasárnapig tartó programot.

Ha az időmérő edzésen műszaki hiba következne be, akkor engedélyeznék a tartalékautó vagy egy újabb motor használatát, ugyanakkor a pilótát a rajtlista végére sorolnák.

"Korábban szinte csak az esős tréningeken alakult ki váratlan sorrend, ettől viszont nagyon izgalmasak lettek a futamok, és a mostani ötlet megvalósítása hasonló helyzetet eredményezne - vélekedett Mosley. - Valamit tennünk kell a költségek visszaszorítására, s a csapatok többsége támogatja az elképzeléseket. A módosítások csak akkor léphetnek már jövőre érvénybe, ha októberben elfogadnánk azokat."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?