Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Visszavonul az olimpiai aranyérmétől megfosztott román tornász

MTI
2002.02.14. 19:25
Túlsúlya miatt pályafutása befejezésére készül Andrea Raducan román tornásznő, akit doppingvétség miatt fosztottak meg a sydneyi olimpián nyert aranyérmétől.
- Hét kiló felesleg van rajtam, és képtelen lennék lefogyni az áprilisi Európa-bajnokságig. Így pedig aligha van értelme a folytatásnak - mondta a 19 éves versenyző, aki jelenleg 45 kilós.
Raducan vizeletében másfél éve a tiltott szerek közé tartozó ephedrint mutatták ki, mely a tornásznő szerint önhibáján kívül, egy megfázás ellen szedett gyógyszer révén jutott a szervezetébe. A sportoló azzal is érvelt, hogy a doppingvizsgálat során 62 milliliter vizeletet adott le, míg a laborba már 100 került, tehát valaki hozzátöltött a mintához.
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) ennek ellenére úgy határozott, hogy Raducan nem kaphatja vissza aranyérmét, amelyet egyéni összetettben nyert.