Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Zanardi vissza szeretne térni

MTI
2002.02.20. 19:10
Csaknem napra pontosan öt hónappal a Lausitzringen történt súlyos balesete után befejeződött Alex Zanardi rehabilitációs kezelése. Az olasz pilóta a CART-sorozat szeptember 15-i, németországi viadalán a boxutcából kihajtva ütközött a közel 320 km/órás sebességgel száguldó kanadai Alex Taglianival, s olyan sérüléseket szenvedett, hogy mindkét lábát amputálni kellett.
A 35 éves Zanardit Berlinben műtötték meg, majd a Bologna melletti Budriban található klinikán folytatódott gyógykezelése. Az itt töltött idő alatt több lábprotézist is kipróbált.
- Az elmúlt hónapokban minden nap kilométereket gyalogoltam - mondta a volt Forma-1-es versenyző. - És megvásároltam a baleset óta első pár cipőmet is.
Zanardi már segítség nélkül tud autót vezetni, tankolni, bevásárolni, és képes elhozni fiát, Niccolót az iskolából. Sőt, szeretne visszatérni a versenyzéshez is.
- Erre persze még rengeteget kell várni, ha egyáltalán megoldható. Nem csak fizikailag, de lelkileg is meg kell erősödnöm.
Zanardi elárulta, hogy szeptember 21-én ellátogat a Lausitzringre a CART-sorozat viadalára.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?