Bernát, Felícia
EUR 384,21 Ft
USD 364,34 Ft
8 °C
30 °C

Zanardi vissza szeretne térni

MTI
2002.02.20. 19:10
Csaknem napra pontosan öt hónappal a Lausitzringen történt súlyos balesete után befejeződött Alex Zanardi rehabilitációs kezelése. Az olasz pilóta a CART-sorozat szeptember 15-i, németországi viadalán a boxutcából kihajtva ütközött a közel 320 km/órás sebességgel száguldó kanadai Alex Taglianival, s olyan sérüléseket szenvedett, hogy mindkét lábát amputálni kellett.
A 35 éves Zanardit Berlinben műtötték meg, majd a Bologna melletti Budriban található klinikán folytatódott gyógykezelése. Az itt töltött idő alatt több lábprotézist is kipróbált.
- Az elmúlt hónapokban minden nap kilométereket gyalogoltam - mondta a volt Forma-1-es versenyző. - És megvásároltam a baleset óta első pár cipőmet is.
Zanardi már segítség nélkül tud autót vezetni, tankolni, bevásárolni, és képes elhozni fiát, Niccolót az iskolából. Sőt, szeretne visszatérni a versenyzéshez is.
- Erre persze még rengeteget kell várni, ha egyáltalán megoldható. Nem csak fizikailag, de lelkileg is meg kell erősödnöm.
Zanardi elárulta, hogy szeptember 21-én ellátogat a Lausitzringre a CART-sorozat viadalára.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek