Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újoncok és visszatérők a női kézilabda-válogatott keretében

MTI
2002.02.26. 13:29
Mocsai Lajos, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 24 fős Európa-bajnoki keretét, amelyben jónéhány fiatal mellett 1998 óta először ismét helyet kapott Németh Helga is.

A csapat először az április 5-7. közötti neubrandenburgi tornán lép pályára a házigazda német, a világbajnoki ezüstérmes norvég, valamint a már biztos Eb-szereplő francia együttes ellen.

Ezután legközelebb a keret tagjai augusztus 19-től töltenek együtt újabb egy hetet, amikor háromszor találkoznak a norvégokkal. Szeptemberben és októberben mindig hétfőnként, míg a november teljes egészében állnak a kapitány rendelkezésére a dániai Eb-re készülő válogatottjelöltjei. A kontinensviadalra december 6-15. között kerül sor, a magyarok a címvédők. Mocsai Lajos több fiatalnak is bizonyítási lehetőséget kíván adni, ezért kapott meghívót Benyáts Beatrix, Tóth Tímea, Szrnka Hortenzia, Szűcs Gabriella, Görbicz Anita és Mehlmann Ibolya.

Ismét tagja a keretnek Németh Helga, aki utoljára az 1998-as hollandiai Eb-n bronzérmes gárdát erősítette, de azóta nem szerepelt a válogatottban. Bohus Beáta, Kenyeres Fanni és Lovász Zsuzsa az elmúlt hónapokban klubjában remekelt, ezért számít rájuk a kapitány.

Siti Beáta, Farkas Andrea és Borók Rita korábban jelezte, nem kíván a válogatottban játszani.

A keret:
kapusok: Pálinger Katalin (Dunaferr), Sugár Tímea (FTC), Szász Mária (Debrecen)
mezőnyjátékosok: Kirsner Erika, Lőwy Dóra, Farkas Ágnes, Siti Eszter, Pádár Ildikó, Benyáts Beatrix, Tóth Tímea (FTC), Kenyeres Fanni, Kulcsár Anita, Németh Helga (Cornexi), Szrnka Hortenzia, Ferling Bernadett, Bohus Beáta, Pigniczki Krisztina (Dunaferr), Szűcs Gabriella (Debrecen), Görbicz Anita, Mehlmann Ibolya, Lovász Zsuzsa, Kindl Gabriella (Győr), Brigovácz Nikolett (Slagelse), Balogh Beatrix (Hypo Niederösterreich)