Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bradburyt hősként fogadták Ausztráliában

MTI
2002.02.27. 13:00
Nemzeti hősként fogadták Ausztráliában Steven Bradburyt, aki Salt Lake City-ben különleges körülmények között szerezte meg a kontinensnyi ország első téli olimpiai aranyérmét. Az 1000 m-es rövidpályás gyorskorcsolyázás döntőjében a többiektől leszakadva az utolsó helyen haladt, majd amikor az élen korcsolyázók az utolsó kanyarban buktak, minden megerőltetés nélkül elsőként ért célba.

A 28 éves Bradbury Sydney érintésével hazarepült Brisbane-be, ahol találkozott barátnőjével és családjával, majd öt órával később folytatta az útját Melbourne-be, hogy vasárnap megnézze a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat.

- Nagyot változott az életem az utóbbi időben - vallotta be Bradbury, aki két évvel ezelőtt egy balesetben nyakcsigolyatörést szenvedett.

Népszerűségére jellemző, hogy 15 perccel az elsőség megszerzése után a menedzsere már több szponzori ajánlatot kapott, hazájában pedig bélyeget bocsátanak ki a tiszteletére. Bradbury 1991-ben arany-, 1994-ben ezüst-, 1993-ban pedig bronzérmet nyert a váltóval a vb-n.