Erzsébet
1 °C
4 °C

A spanyolok elhatárolódnak Mühleggtől

MTI
2002.02.27. 14:24
A Salt Lake City-i téli olimpián rajthoz állt spanyol sportolók elhatárolódtak a doppingoláson ért Johann Mühleggtől.
A spanyol olimpikonok sajnálják, hogy tiltott szerekhez nyúlt, szerintük ezek nélkül is diadalmaskodott volna. Csapattársai úgy vélik nem lesz ereje a visszatérésre a németből lett spanyolnak.
A spanyol csapat orvosa, Benjamin Fernandez kijelentette: nem tőle kapta Mühlegg a darbepoetint.
- Nem adtam neki semmilyen tiltott szert, valószínűleg az interneten keresztül jutott hozzá.
A kirobbant botrány következtében benyújtotta lemondását Carlos Salvadores, a Spanyol Téli Sportok Szövetségének (FEDI) technikai igazgatója. A FEDI-nek tavaly július óta elnöke sincs.
A német származású sífutó Spanyolország színeiben három aranyérmet nyert, de az 50 km-en elért első helyét törölték, mert a szombati verseny előtt két nappal, egy edzésen elvégzett ellenőrzés során a darbepoetin nevű vérkészítményt mutatták ki a szervezetében. A vizsgálati eredményt a B-próba is megerősítette.
Mühlegget másik két győzelmétől nem fosztották meg (30 km szabadstílus, 10 km üldözéses), mert lebukása előtt aratta őket és a célba érkezés után mindkét doppingtesztje negatív lett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?