Jenő
-3 °C
6 °C

Világ Kupa: egy csoportban a jugoszlávokkal a pólóválogatott

MTI
2002.02.28. 16:28
A férfiak a jugoszláv, az orosz és az amerikai, a nők az ausztrál, az amerikai és a kazah válogatottal kerültek egy csoportba az augusztus 20-25. között Belgrádban, illetve a december 10-15-én az ausztráliai Perthben sorra kerülő vízilabda Világ Kupán. A sorsolást csütörtökön Belgrádban rendezték.

11. férfi Világ Kupa, Belgrád:
A-csoport: MAGYARORSZÁG, Oroszország, Jugoszlávia, Egyesült Államok
B-csoport: Görögország, Horvátország, Olaszország, Spanyolország

A csoportelsők egyenes ágon jutnak az elődöntőbe, a 2. és 3. helyezettek "keresztbejátszanak" a másik csoport hasonlóan végző csapataival a legjobb 4 közé kerülésért.

"Tulajdonképpen ez a lényeg: a csoportgyőztesek számára a Világ Kupa két felvonása között lesz egy nagyon értékes pihenőnap Most még nem tudom, hogy a június végétől augusztus elejéig tartó első Világliga milyen színvonalú esemény lesz, de ettől függetlenül várható: a VK az év legfontosabb erőpróbájának számít majd. Már csak azért is, mert 1999 őszén Sydneyben mi nyertünk. Az ellenfelekről sokat nem tudok mondani, ebben a körben szinte mindegy, hogy kivel játszunk csoportmeccseket" - kommentálta a sorsolást Kemény Dénes, az olimpiai bajnok, VK-címvédő magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A válogatott márciusban és áprilisban két-két alkalommal (11-én és 24-26. között, illetve 15-én és 22-én)tart közös edzéseket, az idei első tornára június 13-16-án kerül sor Olaszországban, hat csapat részvételével. A Világliga-sorozat június 29-én kezdődik.

12. női Világ Kupa, Perth:
A-csoport: MAGYARORSZÁG, Kazahsztán, Ausztrália, Egyesült Államok
B-csoport: Olaszország, Kanada, Oroszország, Görögország

A magyar válogatott az utolsó VK-n (1999., Winnipeg) a 4. helyen végzett Hollandia, Ausztrália és Olaszország mögött.

"Ugyanaz a helyzet, mint a közelmúlt jelentős sporteseményein, például a női kézilabda vb-n, vagy a jégkorongolimpián: a 4 közé nehezebb bejutni, mint, ha már ott van az ember, nyerni - Be akarunk jutni az elődöntőbe, s aztán nyerni szeretnénk, azt hiszem, hogy ez természetes. Azt már nem is mondom, hogy felül kell múlni a legutóbbi eredményt"- foglalta össze véleményét a csoportbeosztásról Faragó Tamás, az Európa-bajnok, vb-második hazai gárda kapitánya.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?