Világ Kupa: egy csoportban a jugoszlávokkal a pólóválogatott

MTI
2002.02.28. 16:28
A férfiak a jugoszláv, az orosz és az amerikai, a nők az ausztrál, az amerikai és a kazah válogatottal kerültek egy csoportba az augusztus 20-25. között Belgrádban, illetve a december 10-15-én az ausztráliai Perthben sorra kerülő vízilabda Világ Kupán. A sorsolást csütörtökön Belgrádban rendezték.

11. férfi Világ Kupa, Belgrád:
A-csoport: MAGYARORSZÁG, Oroszország, Jugoszlávia, Egyesült Államok
B-csoport: Görögország, Horvátország, Olaszország, Spanyolország

A csoportelsők egyenes ágon jutnak az elődöntőbe, a 2. és 3. helyezettek "keresztbejátszanak" a másik csoport hasonlóan végző csapataival a legjobb 4 közé kerülésért.

"Tulajdonképpen ez a lényeg: a csoportgyőztesek számára a Világ Kupa két felvonása között lesz egy nagyon értékes pihenőnap Most még nem tudom, hogy a június végétől augusztus elejéig tartó első Világliga milyen színvonalú esemény lesz, de ettől függetlenül várható: a VK az év legfontosabb erőpróbájának számít majd. Már csak azért is, mert 1999 őszén Sydneyben mi nyertünk. Az ellenfelekről sokat nem tudok mondani, ebben a körben szinte mindegy, hogy kivel játszunk csoportmeccseket" - kommentálta a sorsolást Kemény Dénes, az olimpiai bajnok, VK-címvédő magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A válogatott márciusban és áprilisban két-két alkalommal (11-én és 24-26. között, illetve 15-én és 22-én)tart közös edzéseket, az idei első tornára június 13-16-án kerül sor Olaszországban, hat csapat részvételével. A Világliga-sorozat június 29-én kezdődik.

12. női Világ Kupa, Perth:
A-csoport: MAGYARORSZÁG, Kazahsztán, Ausztrália, Egyesült Államok
B-csoport: Olaszország, Kanada, Oroszország, Görögország

A magyar válogatott az utolsó VK-n (1999., Winnipeg) a 4. helyen végzett Hollandia, Ausztrália és Olaszország mögött.

"Ugyanaz a helyzet, mint a közelmúlt jelentős sporteseményein, például a női kézilabda vb-n, vagy a jégkorongolimpián: a 4 közé nehezebb bejutni, mint, ha már ott van az ember, nyerni - Be akarunk jutni az elődöntőbe, s aztán nyerni szeretnénk, azt hiszem, hogy ez természetes. Azt már nem is mondom, hogy felül kell múlni a legutóbbi eredményt"- foglalta össze véleményét a csoportbeosztásról Faragó Tamás, az Európa-bajnok, vb-második hazai gárda kapitánya.