Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Győrffy Dóra ezüstérmet szerzett az atlétikai Európa-bajnokságon

MTI
2002.03.02. 17:40
Győrffy Dóra 1.95 méterrel - holtversenyben a svéd Kajsa Bergqvisttel - ezüstérmet szerzett a bécsi fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon. Győzött az orosz Marina Kupcova (2.03). A Dusika-sportcsarnokban másodszor született fedett Eb-n ebben a számban dobogós magyar helyezés: 1979-ben Mátay Andrea végzett az élen.

Az 1998-as junior világbajnok Kupcova elsőségéhez nem férhetett kétség: már győztesként futott neki a 2.03-nak és másodszorra átvitte. Az már 1.95 után eldőlt, hogy kik osztozhatnak az érmeken. Az 1.97-et az addig nem hibázó Győrffy és a tavalyi lisszaboni tető alatti vb-n első Bergqvist is verte, ezért előbb 1.99-re, majd 2.01-re emeltek, de már egyiküknek sem volt érvényes kísérlete.

- Kajsával mindketten győzni akartunk, ezért mentünk egyre feljebb - mondta Győrffy. - Kupcova végig nagyon kiegyensúlyozottan versenyzett, de én is esélyesnek tartottam magam az első helyre. Az volt a cél, hogy mindenképpen dobogóra álljak és ez sikerült. Nagyon örülök neki, főleg, hogy ilyen erős mezőnyben tudtam érmet nyerni. Úgy éreztem, én is képes vagyok átugrani a kétméteres magasságot, de addigra csak egy kísérletem maradt.

Zsivoczky Attila (5957 pont) az ötödik, Kürtösi Zsolt (5950) a hatodik helyen végzett a hétpróbázók versenyében.

Az utolsó számban, 1000 méteren a 2000-es genti Eb-n negyedik Zsivoczky ismét nagyot futott, 2:41.04 perccel másodikként ért célba. Kürtösi 2:48.99 perccel 11. lett, így a végső összesítésben a két magyar helyet cserélt.

Az érmeken a három sztár, a tízpróbában világcsúcstartó cseh Roman Sebrle, honfitársa, a világbajnok Tomas Dvorak és az olimpiai bajnok észt Erki Nool osztozott.