Olivér
4 °C
8 °C

Rulon Gardner tolókocsiban hagyhatta el a korházat

MTI
2002.03.04. 15:59
Bár tolókocsiban és csak rövid időre, de elhagyhatta a kórházat Rulon Gardner. Az amerikaiak olimpiai és világbajnok kötöttfogású birkózóját több mint két hete kezelik fagyási sérülésekkel, miután február 14-én hórobogójával eltévedt és a mínusz 26-29 Celsius fokos hidegben egy éjszakát a szabadban töltött, mielőtt rátaláltak.

A sportforum.hu című internetes lap híre szerint az előzetes, borúlátó jóslatok ellenére a kiváló versenyzőnek egyetlen lábujját sem kellett amputálni, de azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy szenvedett-e maradandó károsodásokat.

- Hatalmas élni akarása mentette meg a fiamat - mondta Reed Gardner, a birkózó édesapja. - Az orvosok nagyon kedvesek vele, de már ideje volt egy kis levegőváltozásnak.

A 2000-es sydneyi ötkarikás játékok nehézsúlyú bajnokának rövid washingtoni kirándulás után vissza kell térnie a kórházba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?