Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Lewis- Tyson meccs a Santiago Bernabeu-stadionban

MTI
2002.03.06. 20:45
Ha a szervezők nem találnak megfelelő helyszínt az Egyesült Államokban, akkor a madridi Santiago Bernabeu-stadion lehet a legesélyesebb a Lennox Lewis-Mike Tyson nehézsúlyú profi ökölvívó mérkőzés lebonyolítására. Ezt állítja Ruben Martinez, az Európai Boksz Unió elnöke.

- A Real Madrid labdarúgócsapatának otthona ideális lenne - mondta. - Ha rövid időn belül nem születik döntés az amerikai rendezésről, akkor szinte biztos, hogy a spanyol fővárosban lesz a meccs.

A WBC és az IBF brit világbajnokának, valamint a sportág tengerentúli fenegyerekének találkozóját eredetileg április 6-ra, Las Vegasba tervezték, de ez végül meghiúsult, mert az esemény New York-i sajtótájékoztatóján Tyson botrányosan viselkedett, s állítólag megharapta leendő ellenfelét. Ezután több amerikai állam is megtagadta tőle a versenyzői engedély kiadását.

Azóta már jó néhány európai, ázsiai és afrikai város jelezte, szívesen lenne házigazda, de egyelőre az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy mégis az Egyesült Államokban rendezik majd meg a profi boksz történetének legdrágább mérkőzését.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!