Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lewis- Tyson meccs a Santiago Bernabeu-stadionban

MTI
2002.03.06. 20:45
Ha a szervezők nem találnak megfelelő helyszínt az Egyesült Államokban, akkor a madridi Santiago Bernabeu-stadion lehet a legesélyesebb a Lennox Lewis-Mike Tyson nehézsúlyú profi ökölvívó mérkőzés lebonyolítására. Ezt állítja Ruben Martinez, az Európai Boksz Unió elnöke.

- A Real Madrid labdarúgócsapatának otthona ideális lenne - mondta. - Ha rövid időn belül nem születik döntés az amerikai rendezésről, akkor szinte biztos, hogy a spanyol fővárosban lesz a meccs.

A WBC és az IBF brit világbajnokának, valamint a sportág tengerentúli fenegyerekének találkozóját eredetileg április 6-ra, Las Vegasba tervezték, de ez végül meghiúsult, mert az esemény New York-i sajtótájékoztatóján Tyson botrányosan viselkedett, s állítólag megharapta leendő ellenfelét. Ezután több amerikai állam is megtagadta tőle a versenyzői engedély kiadását.

Azóta már jó néhány európai, ázsiai és afrikai város jelezte, szívesen lenne házigazda, de egyelőre az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy mégis az Egyesült Államokban rendezik majd meg a profi boksz történetének legdrágább mérkőzését.