A GYSEV és a PVSK is kikapott az Euroligában

MTI
2002.03.06. 23:51
Nagy küzdelemben kapott ki a GYSEV-Ringa a női kosárlabda Euroliga záró fordulójában: a soproniak a tavalyi ezüstérmes francia Valenciennes otthonában szenvedtek hárompontos vereséget.

A belga Wauters találataival indult a mérkőzés: a hazaiak centere 4 perc alatt 7 pontot dobott. Zirkova és Eördögh tripláival azonban a negyed végére a sérült Balogh nélkül kezdő soproniak jutottak előnyhöz. A folytatásban ötperces GYSEV-kosárszünet következett, így a franciák átvették a vezetést. A félidőben 41-31 volt az állás.

Térfélcsere után a Valenciennes fokozta a tempót, de a vendégek tartani tudták a lépést, majd egy perccel a vége előtt előnybe kerültek (70-71). Ezután viszont a franciák Sauret triplájával megfordították az eredményt. A GYSEV a negyeddöntőben a szlovák Ruzomberokkal találkozik.

A Pécsi VSK is vereséggel zárta a női Euroliga csoportküzdelmeit: az utolsó fordulóban 54-51-re kikapott a címvédő francia Bourges otthonában.

A pécsiek tehetetlennek bizonyultak a franciák remek védekezésével szemben, így hamar állandósult az 5-6 pontos hazai fölény. A nagyszünetig Melain vezetésével már 27-19-re elhúzott a sorozat tavalyi győztese.

Fordulás után Károlyi és Tuvic kosaraival tartotta magát a PVSK, de a bírók támogatását is élvező Bourges ismét meglépett. Az utolsó percekben mindent megpróbált a Rátgéber-együttes, de erejéből csak szépítésre futotta.

A PVSK a negyeddöntőben azzal a Valenciennes-nel találkozik, amelyik a záró fordulóban legyőzte a GYSEV-Ringát.

14. forduló.
A-csoport:
Bourges (francia)-Pécsi VSK 54-51 (14-9, 13-10, 13-13, 14-19)
B-csoport:
Valenciennes (francia) - GYSEV-Ringa 75-72
(18-21, 23-10, 21-27, 13-14)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek