Orsolya
9 °C
21 °C

Navratilova megsértődött

MTI
2002.03.08. 12:32
Martina Navratilova kilátásba helyezte, hogy többé nem indul az Indian Wells-i tenisztornán, miután a szervezők megtiltották neki, hogy a kutyája elkísérje a mérkőzésekre.
A pályafutása során 18 egyéni Grand Slam-tornán győztes, 45 éves amerikai klasszis a fehérorosz Natasa Zverevával párosban szerepel a 2.1 millió dollár összdíjazású kaliforniai versenyen.
- Nem elég, hogy a bejáratnál úgy átkutatják a holmimat, mintha egy repülőgép eltérítésére készülnék, most már a kutyámat sem engedik be - mondta felháborodottan. - A normális játékhoz elengedhetetlen, hogy a családtagjai is figyelhessék az embert, s ez néhányunknak egy kutyát vagy macskát jelent.
Navratilova - ahogy utalt rá - nem az egyetlen a női teniszezők közül, aki négylábú társával járja a versenyeket. A világranglista-vezető amerikai Venus Williamst például gyakran látni Pete nevű kutyájával, akit honfitársáról, Pete Samprasról nevezett el, míg a francia nyílt teniszbajnokságon háromszor (1989, 1994, 1998) diadalmaskodó spanyol Arantxa Sanchez-Vicariónak két kedvence is van: Roland és Garros.