Kiesett a BVSC a LEN Kupa elődöntőjében

MTI
2002.03.10. 14:31
Olasz döntő lesz a vízilabda LEN Kupában, miután a Pro Reccót követően a Brescia is sikerrel járt: megőrizte hazai környezetben szerzett háromgólos előnyét a BVSC otthonában.

Párját ritkítóan nagy iramú és kőkemény csatát vívott a két együttes. Az első másfél percben eldőlni látszott a döntőbe jutás sorsa: a vendégek Ribic révén két létszámfölényes gólt lőttek, ezzel már ötre növelték előnyüket.

A folytatásban a BVSC mindent elkövetett hogy előbb utolérje, majd elhagyja riválisát. Ez 3-3-nál, illetve 4-3-nál sikerült is. Parányi plusz hiányzott a vasutasok játékából a bravúrhoz: amikor egy, vagy két góllal vezettek, mindig közbejött egy hiba, egy kimaradt emberelőny (bezzeg az ellenfél valamennyi találatát létszámfölényes helyzetből szerezte).

Még az utolsó negyed első percében is felcsillant a remény, ekkor 9-7-es előnyt szerzett a magyar együttes. A vége azonban tükrözte a rendkívül kiegyenlített küzdelmet, igazságosnak mondható döntetlen született, ami a Brescia sikerét jelentette.

A LEN Kupában tehát olasz "házidöntő" lesz: március 23-án és április 14-én a Pro Recco (Benedek Tibor csapata) és a Brescia játszik a trófeáért.

LEN Kupa, elődöntő, visszavágó:
BVSC-Leonessa Brescia (olasz) 10-10 (2-3, 2-1, 4-3, 2-3)

Szőnyi út, 1000 néző, V: Tomic (horvát), Rakovec (szlovén)
góldobók: Ibolya 4, Császár 2, Petik, Vincze, Kis, Németh 1-1, illetve Ribic 4, Barac 2, Vicevic, Mingiante, Piccardo, Fiorentini 1-1