Erzsébet
1 °C
4 °C

A Koreai Köztársaság is megrendezné a Lewis-Tyson meccset

MTI
2002.03.11. 10:48
A Koreai Köztársaság sem akar kimaradni a Lennox Lewis-Mike Tyson profi nehézsúlyú ökölvívó címmérkőzés rendezési jogáért folyó versengésből.

A június első felére tervezett összecsapásnak Csedzsu szigete is szívesen adna otthont. A dél-koreaiak szerint az ugyanebben az időben (május 31-június 30.) ugyanitt zajló labdarúgó világbajnokság csak növelné az összecsapás nézettségét.

A WBC és az IBF brit világbajnokának, valamint a sportág tengerentúli fenegyerekének találkozóját eredetileg április 6-ra, Las Vegasba tervezték, de ez végül meghiúsult, mert az esemény New York-i sajtótájékoztatóján Tyson botrányosan viselkedett, s állítólag megharapta leendő ellenfelét. Ezután több amerikai állam is megtagadta tőle a versenyzői engedély kiadását.

A WBC illetékesei azt ígérik, a hét végéig eldöntik, hogy hol kerül sor a profi boksz történetének legdrágább összecsapására.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?