Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Szlovákiai kampány a budapesti olimpiáért

MTI
2002.03.11. 13:01
A 2012-es nyári olimpiai játékok budapesti rendezését szorgalmazó törekvések támogatását célzó kezdeményezést indított el a losonci székhelyű Szlovák-Magyar Baráti Társaság elnöke.

A pozsonyi Új Szó ezzel kapcsolatban hétfői számában azt írta, hogy a 70 éves Gerő Ervin a szlovákiai magyar sportbarátok körében aláírásgyűjtést akar kezdeményezni, egyszersmind arra szeretné ösztönözni a budapesti olimpia gondolatával rokonszenvezőket, hogy 2012. január 1-ig minden nap tegyenek félre 1-1 koronát.

A tervezett határidőig személyenként körülbelül négyezer korona gyűlhet össze. Százezer szimpatizáns esetén így tíz év múlva 400 millió koronát ajánlhatnának fel a világ legjelentősebb sporteseményének finanszírozásához.

Egy szlovák korona jelenleg közel 6 forintba kerül, tehát mai árfolyamon a tervezett akció majdnem 2 és fél milliárd forintot jelentene a budapesti olimpiarendezőknek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek