Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szlovákiai kampány a budapesti olimpiáért

MTI
2002.03.11. 13:01
A 2012-es nyári olimpiai játékok budapesti rendezését szorgalmazó törekvések támogatását célzó kezdeményezést indított el a losonci székhelyű Szlovák-Magyar Baráti Társaság elnöke.

A pozsonyi Új Szó ezzel kapcsolatban hétfői számában azt írta, hogy a 70 éves Gerő Ervin a szlovákiai magyar sportbarátok körében aláírásgyűjtést akar kezdeményezni, egyszersmind arra szeretné ösztönözni a budapesti olimpia gondolatával rokonszenvezőket, hogy 2012. január 1-ig minden nap tegyenek félre 1-1 koronát.

A tervezett határidőig személyenként körülbelül négyezer korona gyűlhet össze. Százezer szimpatizáns esetén így tíz év múlva 400 millió koronát ajánlhatnának fel a világ legjelentősebb sporteseményének finanszírozásához.

Egy szlovák korona jelenleg közel 6 forintba kerül, tehát mai árfolyamon a tervezett akció majdnem 2 és fél milliárd forintot jelentene a budapesti olimpiarendezőknek.