Elárverezik Michael Schumacher világbajnoki címet szerzett autóját

MTI
2002.03.12. 17:55
Egy internetes aukció keretében elárverezik azt az 1994-es Benetton-Ford B194-et, amellyel Michael Schumacher első Forma-1-es világbajnoki címét szerezte. A szerdán kezdődő online-akció tíz napig tart. Az árverés "győztesének" az autó mellé a csapat formaruhája és egy tűzálló versenyoveráll is jár.

Michael Schumacher 1994-ben egypontos előnnyel nyert az angol Damon Hill előtt. A különbség már az utolsó, ausztráliai futam előtt kialakult, s a német autóversenyző máig vitatott körülmények között őrizte meg előnyét.

A 36. körben ugyanis Schumacher az egyik kanyarban hibázott, kicsúszott a pályáról, a betonfaltól visszavágódott, s folytatni akarta a versenyzést. A közvetlenül mögötte haladó Hill erre nem számított, rögtön megpróbálta előzni vetélytársát, de ez nem sikerült, s összeütköztek. A Benetton-Ford versenyzője azonnal feladta a küzdelmet, brit riválisa a megrongálódott kocsival eljutott ugyan a bokszutcáig, de ott sem tudtak segíteni rajta, a sérült futómű miatt ő is végleges kiállásra kényszerült.