Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mühlegg valószínűleg visszavonul

MTI
2002.03.14. 15:42
Visszavonulását fontolgatja Johann Mühlegg sífutó, akit a Salt Lake City-i téli olimpián doppingoláson értek, s ezért megfosztották az 50 km-en szerzett aranyérmétől. Kijelentette: minden valószínűség szerint abbahagyja az aktív sportolást, és ezt már a játékokon elhatározta.

- Az 50 km utolsó 50 méterén tudtam, hogy ez életem utolsó versenye - nyilatkozott a spanyol ABC című lapnak, bár később hozzátette, hogy még átgondolja a döntést.

Mühlegg továbbra is kitart amellett, hogy semmiféle tiltott szert nem használt, és ezt be is fogja bizonyítani.

- Vannak, akik nem akarják, hogy a spanyolok ennyi érmet nyerjenek - mondta a német származású versenyző, aki 30 km-en és az üldözéses számban is győzött. - Bár nem vagyok sírós típus, de az eset miatt sok könnyet ejtettem. Megértem, hogy a történtek után sem I. János Károly király, sem José María Aznar kormányfő nem volt hajlandó fogadni.

Az El Mundo csütörtöki száma arról számolt be, hogy Juan Antonio Gómez-Angulo sportügyi államtitkár bejelentette: Mühlegg eltiltása alatt megvonják a sífutó anyagi támogatását.