652 ezer aláírás gyűlt össze az olimpiáért

MTI
2002.03.14. 18:07
A Fidesz 55 nap alatt 652 ezer aláírást gyűjtött össze a 2012-es budapesti olimpiarendezés mellett. Pokorni Zoltán csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy az aláírási íveket a hét végén Orbán Viktor miniszterelnök adja át a Budapestre érkező NOB-elnöknek. Az eredeti tervek szerint egymilliót szerettek volna, de annyi nem jött össze.
A Fidesz elnöke azt is közölte, hogy pártja tovább folytatja az aláírásgyűjtést, egészen addig, ameddig azt az érdeklődés megkívánja.
Megismételte korábbi kijelentését, mely szerint nem volt még olyan gondolat Magyarországon, amely mellett ennyi ember kötelezte volna el magát. Üdvözölte, hogy az ívet több ellenzéki politikus, köztük Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere is aláírta.
Pokorni kifogásolta, hogy Medgyessy Péter, az MSZP miniszterelnök-jelöltje vidéki fórumain "már az egyes sportágak olimpiai helyszíneit ígérgeti a városoknak". Ez még egy kicsit korai és kár vitatkoznia erről egymással Demszky Gábornak és Medgyessy Péternek, jegyezte meg a Fidesz-elnök.