Hermann Maier nem vonul vissza

MTI
2002.03.20. 16:21
Nem tervezi visszavonulását a súlyos motorbalesetéből felépült Hermann Maier. A világklasszis osztrák síelő úgy véli, ostobaság lenne most abbahagynia.

- Túl sokat dolgoztam ahhoz, hogy most, amikor visszatérhetek feladjam - mondta Maier. - Még mindig élvezem a síelést és, ha a lábaim engedelmeskednek, akkor folytatom.

Maier tavaly augusztusban szenvedett - karrierje szempontjából majdnem végzetes - motorbalesetet, mivel mindkét lába eltört és az esetleges amputáció is szóba került. Szerencsére erre nem került sor, sőt a Salt Lake City-i téli olimpia február 8-i rajtja előtt nem sokkal már újra síelhetett, de úgy érezte: nem tudna hírnevéhez méltón szerepelni, ezért távolmaradt a játékoktól.

- Emellett fájdalmaim is voltak. Tulajdonképpen hat hónap után a napokban tudtam először igazán jól aludni. Úgy, hogy nem ébredek fel időnként a lábam miatt. Maier ugyanakkor nem sietteti a visszatérését:

- Azt hiszem egy kis időre még szükségem van, de ez egy ilyen súlyos trauma után érthető. Mindenesetre újra edzeni fogok és majd meglátjuk. Valószínűleg egy-két versenyre szükségem lesz, amíg újra belejövök.

A következő idény október 27-én, Maier számára hazai pályán, az ausztriai Söldenben kezdődik.