Árpád
-2 °C
4 °C

Késik a megállapodás a moszkvai Forma 1-es futamról

MTI
2002.03.22. 11:14
Egyelőre tisztázatlan okok miatt az utolsó pillanatban meghiúsult a tervezett oroszországi Forma-1-es futamról szóló szerződés megkötése.

Bernie Ecclestone, az autós gyorsasági világbajnokság elsőszámú vezetője és Jurij Luzskov moszkvai polgármester pénteken írta volna alá a megállapodást. A televíziós forgatócsoportok és az írott sajtó képviselői meg is jelentek a ceremónia helyszínén, amikor bejelentették, hogy egy hónapra elhalasztják az aláírást.

"Néhány részletkérdésben még nem értünk egyet, ezért halasztottuk el a megállapodást. Többet nem mondhatok" - szögezte le Moszkva polgármestere.

Ecclestone csak annyi kommentárt fűzött a várt, de elmaradt aláírási ceremóniához, hogy az első Orosz Nagydíj nem jövőre, hanem 2004 nyarán lesz.

Ecclestone tavaly májusban járt először Moszkvában, hogy a Forma-1 "idehozásáról" tárgyaljon, s akkor azt ígérte: a lehető leghamarabb megvalósítják az ezzel kapcsolatos elképzeléseket. Ezen a héten a nemzetközi sajtó többször is azt írta, hogy az Orosz GP már jövőre bekerül a naptárba.

A pályát a város déli részén, a Nagatino-szigeten építenék fel, a várható költségek meghaladják a 100 millió dollárt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?