Késik a megállapodás a moszkvai Forma 1-es futamról

MTI
2002.03.22. 11:14
Egyelőre tisztázatlan okok miatt az utolsó pillanatban meghiúsult a tervezett oroszországi Forma-1-es futamról szóló szerződés megkötése.

Bernie Ecclestone, az autós gyorsasági világbajnokság elsőszámú vezetője és Jurij Luzskov moszkvai polgármester pénteken írta volna alá a megállapodást. A televíziós forgatócsoportok és az írott sajtó képviselői meg is jelentek a ceremónia helyszínén, amikor bejelentették, hogy egy hónapra elhalasztják az aláírást.

"Néhány részletkérdésben még nem értünk egyet, ezért halasztottuk el a megállapodást. Többet nem mondhatok" - szögezte le Moszkva polgármestere.

Ecclestone csak annyi kommentárt fűzött a várt, de elmaradt aláírási ceremóniához, hogy az első Orosz Nagydíj nem jövőre, hanem 2004 nyarán lesz.

Ecclestone tavaly májusban járt először Moszkvában, hogy a Forma-1 "idehozásáról" tárgyaljon, s akkor azt ígérte: a lehető leghamarabb megvalósítják az ezzel kapcsolatos elképzeléseket. Ezen a héten a nemzetközi sajtó többször is azt írta, hogy az Orosz GP már jövőre bekerül a naptárba.

A pályát a város déli részén, a Nagatino-szigeten építenék fel, a várható költségek meghaladják a 100 millió dollárt.