Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fiatal lányok molesztálásával vádolják az úszóedzőt

MTI
2002.03.27. 11:47
Fiatal lányok szexuális molesztálásával gyanúsítják az ausztrál úszósport egyik legeredményesebb edzőjét, Scott Volkerst.

Az olimpiai, illetve világbajnok Susan O,Neill és Samantha Riley egykori trénerét rövid időre le is tartóztatták, s bírósági tárgyalása április 5-én kezdődik.

- Csak annyit mondhatok: ártatlan vagyok és a végsőkig harcolni akarok a vádak ellen. Köszönöm azoknak az embereknek a támogatását, akik telefonon biztosítottak szimpátiájukról - mondta Volkers, miután kiengedték a rendőrségről.

Az egyik brisbane-i újság szerint Volkers 1985 és 1987 között két 12, s két 14 éves úszóreménység sérelmére követte el a bűncselekményt.

A tréner elleni eljárás sokkolta az ausztrál sporttársadalmat.
- Megdöbbentett a hír. Tizenkét évig dolgoztam együtt Scott Volkersszel, s még csak jelét sem tapasztaltam ehhez hasonló dolgoknak - mondta Don Talbot, a válogatott egykori szövetségi kapitánya.

A 200 gyors sydneyi aranyérmese, Susan O,Neill szintén védelmébe vette Volkerst:
- Ugye csak ugratás az egész? Egykori edzőm mindig igazi úriember volt!