Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az olimpiai bajnokot jobban utálják mint Oszama bin Ladent

MTI
2002.04.03. 16:00
A dél-koreai egyetemisták többsége nem örülne, ha Apolo Anton Ohno amerikai rövidpályás gyorskorcsolyázó ellátogatna hazájukba a május 31-én kezdődő labdarúgó-világbajnokság alatt.

Egy szöuli magazin által kezdeményezett közvéleménykutatásban az olimpiai bajnok lett a vb "leginkább nem kívánatos személye", megelőzve a szeptember 11-i amerikai terrortámadások főszervezőjének tartott Oszama bin Ladent.

A nem éppen előkelő listára Jay Leno és Brigitte Bardot is felkerült. Az amerikai komikus egyik tv-showjában gúnyosan vélekedett a koreaiak kutyaevési szokásáról, míg a francia színésznő, egyben állatvédő régóta harcol a négylábúak megmentéséért.

Ohno a Salt Lake City-i játékokon úgy lett aranyérmes 1500 méteren, hogy az előtte célba érkező dél-koreai versenyzőt kizárták. Az ázsiai országban óriási felháborodást váltott ki a döntés, az amerikai koris számtalan halálos fenyegetést kapott e-mailen.