Az olimpiai bajnokot jobban utálják mint Oszama bin Ladent

MTI
2002.04.03. 16:00
A dél-koreai egyetemisták többsége nem örülne, ha Apolo Anton Ohno amerikai rövidpályás gyorskorcsolyázó ellátogatna hazájukba a május 31-én kezdődő labdarúgó-világbajnokság alatt.

Egy szöuli magazin által kezdeményezett közvéleménykutatásban az olimpiai bajnok lett a vb "leginkább nem kívánatos személye", megelőzve a szeptember 11-i amerikai terrortámadások főszervezőjének tartott Oszama bin Ladent.

A nem éppen előkelő listára Jay Leno és Brigitte Bardot is felkerült. Az amerikai komikus egyik tv-showjában gúnyosan vélekedett a koreaiak kutyaevési szokásáról, míg a francia színésznő, egyben állatvédő régóta harcol a négylábúak megmentéséért.

Ohno a Salt Lake City-i játékokon úgy lett aranyérmes 1500 méteren, hogy az előtte célba érkező dél-koreai versenyzőt kizárták. Az ázsiai országban óriási felháborodást váltott ki a döntés, az amerikai koris számtalan halálos fenyegetést kapott e-mailen.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás